Pearson PTE General в Алианс

International Certificate PTE General е единственият изпит, който удостоверява знанията по английски език на всяко ниво на напредналост- от ниво А1 до ниво С2. Той е подходящ, както за ученици, навършили и над четиринадесет години, така и за възрастни.

Всички нива в International Certificate PTE General се издават от Edexcel и са акредитирани от Ofqual във Великобритания като ESOL International Qualifications.

Ниво В2 е необходимо като задължително ниво, което доказва владеене на английски език пред работодател.

С1 и С2 се признават за кандидатстване във всички колежи и университети във Великобритания и други държави.

International Certificate PTE General са тематични, базирани на сценарии изпити , целящи да оценят комуникативните знания и умения на кандидатите. Изпитът се предлага в шест нива и се състои от две части- писмена, която включва слушане, четене, писане и устна.


Основно ниво

Основно ниво, отговарящо на А1 от Общата Европейска Езикова Рамка, е подходящо за възрастни и ученици, завършили курс, съответстващ на това ниво. Писмената част продължава 1 час и 15 минути, а устната 5 минути.

Ниво 1

На ниво 1 (А2 от Общата Европейска Езикова Рамка) могат да се явят възрастни и ученици, завършили курс, съответстващ на това ниво. Писмената част е с продължителност 1 час и 35 минути, а устната 5 минути.

Ниво 2

Ниво 2 отговаря на В1 от Общата Европейска Езикова Рамка и е подходящо за ученици, завършили пети или шести клас, тийнейджъри, завършили четвърто или пето ниво и за възрастни, завършили курс , който съответства на нива В1 или В1+. Писмената част на този изпит е 1 час и 35 минути, а устната 7 минути.

Ниво 3

На ниво 3 (В2 от Общата Европейска Езикова Рамка) могат да се явят ученици, завършили седми клас, тийнейджъри, завършили шесто ниво и възрастни, завършили курс, съответстващ на ниво В2. Писмената част е с продължителност 2 часа, а устната 7 минути.

Ниво 4

Ниво 4 (С1 от Общата Европейска Езикова Рамка) е предназначено за ученици, завършили осми или девети клас, а също и за възрастни, завършили курс, съответстващ на ниво С1. Писмената част е с продължителност 2 часа и 30 минути, а устната 8 минути.

Ниво 5

На ниво 5 (С2 от Общата Европейска Езикова Рамка) могат да се явят ученици, завършили девети, десети или единадесети клас и възрастни, завършили курс, съответстващ на ниво С2. Писмената част продължава 2 часа и 55 минути, а устната 8 минути.


Алианс притежава международна акредитация като отворен изпитен център със сертифицирани изпитващи на изпитния борд PEARSON TEST OF ENGLISH за изпитите PTE General и PTE Young Learners.

Нашата цел да осигурим висок стандарт в обучението, е подкрепена с истински факти. Желанието да се развиваме не са само изречени фрази, а действия, зад които стои много работа и професионализъм.

Вече повече от десет години Алианс e отворен изпитен център и на PEARSON JETSET LCCI.

Свържeте се с нас, за да получите повече информация за изпитите и сертифицирането, което предлагаме.


Проверете Вашето приблизително ниво на английски


Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки".
Прочете повече Ok