Pearson PTE Young Learners в Алианс

International Certificate Young Learners (PTE YL) e изпит с практическа насоченост, на който се явяват малки ученици от осем до четиринадесет годишна възраст. Акцентът на изпита е проверка на комуникативните умения на децата- важно е те да покажат, че мога да построяват изречения и да ги използват адекватно в реални ситуации. Задачите в тестовете, по които работят кандидатите, проследяват забавните и запомнящи се приключения на необикновеното английско семейство от Лондон- семейство Браун.

Изпитът е разделен на две части:

  • писмен изпит, който обединява компонентите слушане, четене и писане;
  • устно интервю, което е под формата на игра.

International Certificate Young Learners (PTE YL) се състои от четири нива: Firstwords, Springboard, Quickmarch и Breakthrough.


Ниво 1: Firstwords

Изпитът е подходящ за ученици, завършили първи клас, а продължителността на писмената част е 1 час, устната - 20 минути.

Firstwords включва прочитане на английската азбука и разпознаване на простите думи и фрази в писмения и говорим английски език.Уменията на децата се свеждат до разбиране и говорене за основни факти около живота и обкръжаващата среда.

Ниво 2: Springboard

Изпитът е подходящ за второкласници и тийнейджъри, завършили първо ниво. Продължителността на писмената част е 1 час, устната - 20 минути.

Springboard включва говорене за навици, чувства и предпочитания. Децата трябва да умеят да формулират въпроси, за да се получи комуникация. Ключов елемент е четенето и слушането с разбиране, успоредно с писането на елементарен текст за личния живот.

Ниво 3: Quickmarch

Изпитът е подходящ за третокласници и тийнейджъри, завършили второ ниво. Той отговаря на ниво А1 от Общата Европейска Езикова Рамка. Продължителността на писмената част е 1 час, устната - 20 минути.

Изпитът проверява за правилно четене с разбиране на текстове и разбиране на същността на познат контекст при слушане. Свободното говорене за собствения живот по отношение на навици, предпочитания, нехаресвания, бъдещи планове и минали събития, както писане на прост текст за собствения живот или позната среда, който може да бъде лесно разбираем са основните му аспекти.

Ниво 4: Breakthrough

Изпитът е подходящ за четвъртокласници и тийнейджъри, завършили трето ниво. Той отговаря на ниво А2 от Общата Европейска Езикова Рамка. Продължителността на писмената част е 75 минути, устната - 20 минути.

Това ниво изисква от учениците да могат да пишат за усещанията си, да дават указания и обяснения, да изразяват предпочитания и работят с хипотетични ситуации.


Алианс притежава международна акредитация като отворен изпитен център със сертифицирани изпитващи на изпитния борд PEARSON TEST OF ENGLISH за изпитите PTE General и PTE Young Learners.

Нашата цел да осигурим висок стандарт в обучението, е подкрепена с истински факти. Желанието да се развиваме не са само изречени фрази, а действия, зад които стои много работа и професионализъм.

Вече повече от десет години Алианс e отворен изпитен център и на PEARSON JETSET LCCI.

Свържeте се с нас, за да получите повече информация за изпитите и сертифицирането, което предлагаме.


Проверете Вашето приблизително ниво на английски


Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки".
Прочете повече Ok