Cambridge PET for Schools в Алианс

PET for Schools (Preliminary English Test for Schools) e за ученици, които имат повече знания по английски език. РЕТ отговаря на ниво В1 от Общата Европейска Езикова Рамка и е подходящ за ученици в пети или шести клас и тийнейджъри, завършили четвърто и пето ниво (В1 / В1+). Изпита се провежда в Британски съвет.

Този изпит показва, че можете да общувате на английски в ситуации от ежедневието. Той ще ви послужи за добра основа, ако искате да учите за професионална квалификация на английски език.

Подготовката за изпита PET ще развие английския ви и вие ще можете да общувате по време на пътуване или в работна ситуация. За успешно представяне на изпита трябва да можете:

  • да изразите и обсъдите с други хора какво харесвате и не харесвате;
  • да разбирате устни и писмени съобщения и инструкции;
  • да напишете писмо или да си водите записки от среща или дискусия.

Изпитът се състои от три компонента


  Слушане

90 минути
Формира 50% от оценката

  Четене и писане

30 минути
Формира 25% от оценката

  Говорене

10-12 минути
Формира 25% от оценката

Cambridge English: Preliminary е също известен като Preliminary English Test (PET). Съществува и вариант на изпита, който е специално разработен за ученици - Preliminary English Test for Schools (PETfS).

Какво включва изпитът?

Тестовете по четене, писане и слушане са в един ден. Устният изпит може да бъде насрочен в различен ден. По време на устния изпит вие показвате говорните си умения в разговор с един кандидат пред двама изпитващи.

Препоръчителна литература

Cambridge PET for Schools в Алианс

Cambridge KET

Cambridge KET

Подходящ за деца над 12 години.

Cambridge KET e предназначен за ученици, навършили дванадесет години. На него могат да се явят ученици от четвърти и пети клас, а също тийнейджъри, завършили трето или четвърто ниво(А2/ В1). Този изпит отговаря на ниво А2 от Общата Европейска Езикова Рамка. KET се състои от три компонента- четене и писане, с продължителност 1 час и 10 минути, слушане- 30 минути и говорене- 8-10 минути.


Cambridge PET

Cambridge PET

Подходящ за деца в V и VI клас.

Cambridge PET e за ученици, които имат class="btn" повече знания по английски език. РЕТ отговаря на ниво В1 от Общата Европейска Езикова Рамка и е подходящ за ученици в пети или шести клас и тийнейджъри, завършили четвърто и пето ниво(В1/В1+). Изпитът се състои от три компонента - четене и писане, с продължителност 1 час и 30 минути, слушане- 30 минути и говорене-10-12 минути.


Cambridge FCE

Cambridge FCE

Подходящ за работа и обучение.

Cambridge FCE сертификатът е предназначен за всички, които искат да работят в англоезична компания, да живеят в англоезична държава или да учат в подготвителен курс за университет, в който обучението е на английски. За успешно представяне на изпита трябва да можете да пишете кратки доклади и имейли, да обясните идея и да водите подробна дискусия на английски език. 

Алианс е оторизиран подготвителен център за изпитите на Университета Кеймбридж – Cambridge ESOL Examinations (Cambridge English Language Assessment). В дългогодишната си история сме подготвили успешно хиляди курсисти, които вече притежават сертификати  на Кеймбридж - FCE, CAE, CPE, IELTS. Вече даваме възможност на нашите най-малки възпитаници да се подготвят за детските нива на Кеймбридж – Cambridge YLE Starters, Cambridge YLE Movers, Cambridge YLE Flyers, KET, PET и да се явят за удостоверяване степента на владеене на езика. Свържeте се с нас, за да получите повече информация. Регистрацията за изпитите STARTERS, MOVERS, FLYERS и самите изпити се провеждат в сградата на Алианс. Регистрацията за изпитите KET, PET се извършва в Алианс, а самите изпити в Британски съвет.


Проверете кой изпит на Cambridge е най-подходящ за Вас


 © 2016 Езиков център АЛИАНС

уеб дизайн: Уебвижън